17 Aralık 2015 Perşembe

Sol Ayağım

Bir aksam yine esimle hangi filmi izlesek diye düsünürken, esimin secimiyle sol ayagim filmine karar verdik. Iyikide izlemisiz, gercek bir hikayeden alinan sol ayagimi filmi, cok etkileyici bir dram. Bazi sahneler insani gercekten cok derinden etkiliyor. Su sagligimiza ne kadar sükretsek az, bu tarz filmleri izlerken, daha iyi anliyoruz ve farkina variyoruz. Bence sol ayagim filmi herkes izlemeli, insani derinden etkileyen en iyi fimler arasindan olan bir filmdi benim icin. Herkese saglikli mutlu huzurlu günler diliyorum.






Beyin felçli olarak doğan Christy Brown, hastalığı nedeniyle hareketlerini kontrol edemez ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürer. Ancak çocukluğunda, sol ayağının felçten etkilenmediğinin farkına varması hayatını değiştirecektir. Christy sol ayağını kendine verilmiş bir şans olarak görür ve azmin de yardımıyla hastalığının etkilerini yenmeye çalışır. Bu çalışmanın sonucunda ise sakat vücudunun içinde gizli olan zeka ve yazma yeteneği ortaya çıkacaktır.Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, sonraki yıllarda Christy Brown’un İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlayacak ve azimle çalışmanın sonucunda imkansız diye birşeyin olmadığını tüm insanlığa gösterecektir.Christy Brown’ın ölümünden dokuz yıl sonra çekilen film, yazarın hayatından kesitleri anlattığı kitap olan Sol Ayağım’ın sinema uyarlamasıdır. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman eğlendirici olabilmeyi başaran filmin, azim ve umut hikayesi olarak vereceği evrensel mesajları var.













2 yorum:

  1. ben bu filmi izlemedim ama kitabını okumuştum gerçekten çok etkileyiciydi.Kitabı o kadar iyiydi ki filmini izlesem umduğumun altında kalır mı diye merak ediyorum yine de izlemekte fayda var tabi.

    YanıtlaSil
  2. Kitabini okumadıgım icin bir sey dıyemeyecegım ama film benı gercekten etkıledı tavsıye edıyorum

    YanıtlaSil

♥ Her bir yorum için çok mutlu bu blog sahibi ♥ Prensesin Masalına yorum yaparak ayırdığın vakit için teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...