13 Mayıs 2015 Çarşamba

Ve Daglar Yankilandi

Khalded Hosseinin yeni kitabi ciktiginde heyecanla almistim, cünkü diger kitablari Bin Mühtesem Günes ve Ucurtma Avcisini severek okumustum. Nedense bu kitabi öyle olmadi benim icin, cok zor okudum ve bir an önce bitsin istedim. Biraz hayal kirikligina ugradim diyebilirim o yüzden bu kitabi tavsiye edemiyorum ama Bin Mühtesem Günes romanini siddetle tavsiye ediyorum okudugum en muhtesem romanlardan bir tanesiydi. 




Gece vakti, çölü bir el arabasını çekerek geçen bir baba. Arabanın içinde annesiz iki çocuk; iki kardeş; biri kız, biri erkek. Küçük Peri için ağabeyi Abdullah, ağabeyden çok öte. On yaşındaki Abdullaha sorsanız Peri, her şey demek. Köylerinden Kâbile varmak için çıktıkları yolculuğun sonunda aileyi yürek parçalayıcı bir son bekliyor. Fakat aslında bu bir son değil... Kardeşlerin başlarına gelenler -yakın ya da uzak- ilişki kurdukları tüm insanların hayatlarında nesiller boyu yankılanacak...


Hayat farklı aileleri sevgi ve fedakârlık, ihanet ve sadakat gibi ortak duygularla sınarken, karakterlerin başlarına gelenler ve yaptıkları seçimler, kitabın her biri ayrı bir renk ve lezzet taşıyan katmanlarını oluşturuyor. Afganistanın küçük bir köyünde doğan ve okuru Kâbilden Parise, San Franciscodan Tinos adasına taşıyan bu öykü, her sayfada renklenip güçleniyor.

Ve Dağlar Yankılandı, bizi biz yapan değerler üzerine düşündüren, ustalıkla yazıldığını her bölümde yeniden kanıtlayan, büyüleyici bir roman. Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş ile dünya çapında sevilen bir yazar olan Khaled Hosseininin yazarlığında bir dönüm noktası.

5 yorum:

  1. Aslında güzel başlıyor ama sanki olaylar geliştikçe kopukluk oluyor. Esasında okumadan yorumlara çok fazla bakmamaya çalışmıştım kitap hala elimde, bitiremedim. Kitaba haksızlık ettiğimi zannederken düşüncelerimin benzediği yorumlar görmek kitaba karşı vicdanımı rahatlatıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben gercekten inanilmaz zor bitirdim ayni fikirde olmamiza sevindim :) cünkü acaba herkes bu kitabi okurken böylemi düsündü yada severek mi okudu diye merak etmistim :)

      Sil
  2. Bende bu kitabı çok sevmedim. Hem kurgu sarmadı hemde çok yanlı buldum. İlk ikinin yanında çok çok sönük bir kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bencede ama ne kadar sevmesemde zorla okudum bitincede sevindim :)

      Sil
  3. Bir türlü okuyamadım o kitabı ama hakkında okuduğum olumsuz yorumlardan oldu sanırım bu. Yazar iki kitabıyla aklımda güzel kalsın istedim demek ki :)

    YanıtlaSil

♥ Her bir yorum için çok mutlu bu blog sahibi ♥ Prensesin Masalına yorum yaparak ayırdığın vakit için teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...