30 Nisan 2015 Perşembe

Kücük Prens

uzun zamandir okudugum kitaplari paylasamiyorum artik insahllah her bitirdigim kitabi blogumda bundan sonra hemen sizlerle paylasabilirim. Bu günkü kitabim kücük prens, instagram da bir sürü kisinin okudugu, resmini paylastigi, sözlerinden alinti yaptigi, kücük prensi bendede merak uyandirdigi icin hemen okumak istedim ve okuduktan sonra kücük prensin cok güzel ders veren ve anlamli sözleri oldugu bir kitap oldugunu anladim, bence büyük kücük herkes okumali hemde bir kac kez kücük prens en sevdigim kitaplardan birisi oldu diyebilirim iste kitaptan bazi güzel sözlerini paylasarak herkese mutlu huzurlu keyifli aksamlar dilerim Prenseslerim. 


“Büyükler hiçbir şeyi tek başlarına anlayamıyorlar, onlara durmadan açıklamalar yapmak da çocuklar için sıkıcı oluyor doğrusu.”
“Bir olaydaki gizlilik payı belirli düzeyi aştıktan sonra eliniz kolunuz bağlanır.”

“Büyükler sayılara bayılırlar. Tutalım, onlara yeni edindiğiniz bir arkadaştan söz açtınız, asıl sorulacak şeyleri sormazlar. Sesi nasılmış, hangi oyunları severmiş, kelebek biriktirir miymiş sormazlar bile. ‘Kaç yaşında?’ derler, ‘Kaç kardeşi var? Kaç kilo? Babası kaç para kazanıyor?’ Bu türlü bilgilerle onu tanıdıklarını sanırlar.”
“İnsanın arkadaşını unutması ne acı. Kaldı ki arkadaşı olan kaç kişi var içimizde ?”

“Ne diyeceğimi kestiremiyordum. Kendimi çok beceriksiz buluyordum. Ona nereden yaklaşılır, nasıl ulaşılır bilmiyordum… Ne kavranılmaz bir yer şu gözyaşı ülkesi.”

“Zaten ben hiçbir şeyin gerçeğine varamadım şimdiye kadar. Yargılarımı sözlere değil, davranışlara göre ayarlamalıydım.”

“Herkesten verebileceği kadarını istemeliyiz. Otorite her şeyden önce sağduyuya dayanmalıdır.”

“O zaman sen de kendini yargılarsın. En gücü de budur zaten. Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan çok daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.”

2 yorum:

  1. Ben bu kitabı geçenlerde bir kez daha okudum.. Her yaşta farklı bir tat bırakıyor zihinde.. Kesinlikle okunması gerekenlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle bende tekrar okumayi düsünüyorum :)

      Sil

♥ Her bir yorum için çok mutlu bu blog sahibi ♥ Prensesin Masalına yorum yaparak ayırdığın vakit için teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...