9 Kasım 2014 Pazar

Ben Malala

Bugün pazar ve ben çalışıyorum :( , uzun zamandır kitap okumaya vaktim olmuyordu, nişanlandıktan sonra düğün telaşı hazırlıklar derken, ancak yeni vakit vakit bulabiliyorum. Bir Blog arkadaşımdan gördüm bu kitabi ve bende bu tarz kitaplar sevdiğim için aldım, uzun zamandır kitap okumadığım için nasıl heyecanla mutlulukla okudum bilemezsiniz. Malala çok etkileyici bir kitap, ne zorluklar altında eğitim için mücadele eden güçlü bir kız, ve o şartları okuduğum da halime şükrettim. Ben Malala yı herkesin okumasını tavsiye ediyorum, çok sürükleyici, çok kısa bir süre de bitirdim. Sevgiyle kalın.



“Malala kim?” diye sordu silahlı adam.
Malala benim, bu da benim hikâyem.
Haksızlığa maruz kalan ve sonra da susturulan bütün kızlar…
Sesimizi birlikte duyuracağız!
Taliban kuvvetleri Pakistanın Svat Vadisini kontrol altına aldığında, küçük bir kız hiç korkmadan düşüncelerini dile getirdi. Malala Yusufzay susturulmayı reddederek eğitim hakkı için mücadeleye girişti.
9 Ekim 2012 Salı günü, on beş yaşındayken, neredeyse bunu canıyla ödüyordu. Okul servisiyle eve dönerken, yakın mesafeden açılan bir ateşle başından vurulmuştu.
Malalanın mucizevi şekilde hayatta kalıp iyileşmesi, onu Kuzey Pakistandaki ücra bir vadiden New Yorktaki Birleşmiş Milletler binasının koridorlarına uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkardı. Malala on altı yaşında, barışçıl protesto eylemlerinin dünya çapında sembolü ve Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen en genç isim oldu.
BEN, MALALA tek bir insanın sesinin bile dünyaya değişim yönünde ne kadar büyük bir ilham verebileceğini kanıtlıyor.

4 yorum:

  1. Şu sıralar ben de bu kitabı okuyorum ve her sayfada aklımdan geçen şey, "şükürler olsun ki oralarda dünyaya gelmemişim" oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Ben de severek okumuştum bu kitabı canım hatta detaylı bir postu var bloğumda, dilersen göz atabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende zaten senin postundan yola çıkarak bu kitabi aldım çok teşekkürler :)

      Sil

♥ Her bir yorum için çok mutlu bu blog sahibi ♥ Prensesin Masalına yorum yaparak ayırdığın vakit için teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...