30 Nisan 2015 Perşembe

Son Umut

Canakkale savasimiz ile ilgili bir cok film izlemistim, bu sefer esimle "Son Umut" filmini izlemeye karar verdik ve cok begendik film gayet sürükleyici ve basarili olmus diyebilirim eger Canakkale savasimiz ile ilgili bir film izlemek istiyorsaniz Russel Crove´un yönettigi bu filmi herkese tavsiye ediyorum. 


Avustralyalı bir çiftçi olan Connor (Russell Crowe), 1919 yılında Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelir. Gelibolu'da savaşta kaybolan üç çocuğunu bulmak için arayışa koyulur. Arazide su bulma konusunda bir usta olan Connor, oğullarına ait bir iz bulabilmek için her şeyi yapacaktır.




Kücük Prens

uzun zamandir okudugum kitaplari paylasamiyorum artik insahllah her bitirdigim kitabi blogumda bundan sonra hemen sizlerle paylasabilirim. Bu günkü kitabim kücük prens, instagram da bir sürü kisinin okudugu, resmini paylastigi, sözlerinden alinti yaptigi, kücük prensi bendede merak uyandirdigi icin hemen okumak istedim ve okuduktan sonra kücük prensin cok güzel ders veren ve anlamli sözleri oldugu bir kitap oldugunu anladim, bence büyük kücük herkes okumali hemde bir kac kez kücük prens en sevdigim kitaplardan birisi oldu diyebilirim iste kitaptan bazi güzel sözlerini paylasarak herkese mutlu huzurlu keyifli aksamlar dilerim Prenseslerim. 


“Büyükler hiçbir şeyi tek başlarına anlayamıyorlar, onlara durmadan açıklamalar yapmak da çocuklar için sıkıcı oluyor doğrusu.”
“Bir olaydaki gizlilik payı belirli düzeyi aştıktan sonra eliniz kolunuz bağlanır.”

“Büyükler sayılara bayılırlar. Tutalım, onlara yeni edindiğiniz bir arkadaştan söz açtınız, asıl sorulacak şeyleri sormazlar. Sesi nasılmış, hangi oyunları severmiş, kelebek biriktirir miymiş sormazlar bile. ‘Kaç yaşında?’ derler, ‘Kaç kardeşi var? Kaç kilo? Babası kaç para kazanıyor?’ Bu türlü bilgilerle onu tanıdıklarını sanırlar.”
“İnsanın arkadaşını unutması ne acı. Kaldı ki arkadaşı olan kaç kişi var içimizde ?”

“Ne diyeceğimi kestiremiyordum. Kendimi çok beceriksiz buluyordum. Ona nereden yaklaşılır, nasıl ulaşılır bilmiyordum… Ne kavranılmaz bir yer şu gözyaşı ülkesi.”

“Zaten ben hiçbir şeyin gerçeğine varamadım şimdiye kadar. Yargılarımı sözlere değil, davranışlara göre ayarlamalıydım.”

“Herkesten verebileceği kadarını istemeliyiz. Otorite her şeyden önce sağduyuya dayanmalıdır.”

“O zaman sen de kendini yargılarsın. En gücü de budur zaten. Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan çok daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.”

29 Nisan 2015 Çarşamba

Ankara Ahmet Özceyhan Modaevi Ve Benim Gelinligimi Bulma Hikayem

Herkese merhabalar bu gün gelinligimi nereden aldigima dair bir post yapmak istedim. Ankara da yasayanlar ve gelinlik arayisinda olanlara mutlaka Ahmet Özceyhan Modaevini tavsiye ediyorum ben gelinligimi umdugumdan daha kisa bir zamanda buldum :) ilk denedigim yerde giydigim gelinlige karar kildim tabi hemen karar veremedim öncellikle diger gelinliklicelerede baktim Ankara da her modeli denedim kabarik dar akliniza ne gelirse gelin olacaklara tavsiyem mutlaka her modeli deneyin ancak o sekilde size yakisani bulabilyorsunz bir cok yer de gelinlik bakip ve denedikten sonra annemle evimize gittikten sonra benim ve annemin de öyleymis :) aklimiz da kalan ilk yerde Ahmet Özceyhan Modaevinde denedigim gelinlik oldu. Ertesi gün hemen Ahmet Özceyhana gittik ve karar verdik üzerinde biraz daha islemeler yapildi duvagim uzun ve danteli oldu. Gelinlik alirken aldiginiz yer cok önemli Ahmet Bey bana o kadar güven verdiki o kadar naziklerki ve icinizi o kadar rahatliyorlar ki insan kendini iyi hissediyor. Kisacasi mükemmel bir modaci ve modaevi. Hayalinizdeki gelinligi istiyorsaniz ünlu modaci Ahmet Özceyhan Modaevi derim. Ahmet Özceyhanin Modaevinden cektigim resimleri paylasarak mutlu bir gün diliyorum sevgiyle kalin.






Ahmet Özceyhan Modaevinde o kadar cok degisik gelinlik modeller varki inanin Ankara da o kadar yerde gelinlik denedim hepsini birbirine benziyordu ama Ahmet Bey de hayalimdeki gelinligimi buldum modeller cok degisik ve cok güzeldi





Keyifli bir prova gününden Türk kahvemiz ve muhabbet ile :) 


Ankara da yasayanlar daha detayli bilgi icin Ahmet Özceyhanin Modaevinin linkini paylasiyorum : 

www.ahmetozceyhan.com


Ahmet Özceyhan iletişim bilgileri


Ofis Showroom:
Arjantin Cad. No: 5/1-2 G.O.P
Ankara / TÜRKİYE
Ofis ModaEvi:
Çamlık cad. no:14/1
Çorum / TÜRKİYE
+90 364 212 05 34
İletişim:
info@ahmetozceyhan.com
+90 312 427 72 24
Fax: +90 312 467 63 09







ayrica facebooktan ve instagramdan Ahmet Özceyhan yazdiginizda takip edebiliriz. 




18 Nisan 2015 Cumartesi

Ankara Tarihi Karacabey Hamamin da Gelin Hamami

Merhabalar herkese mutlu haftasonlari bahari bu günler de iyice hissetmeye basladim ve kendimi bu nedenle daha positiv ve mutlu hissediyorum dügün ile ilgili herseyi blogum da paylasmak istedigim den Ankara da yasayanlar icin dügünden önce gittigimiz hamam ile ilgili paylasim yapmak istedim bugün. Gelin Hamami derken öyle cok kisi gitmedik biz en yakinlarimiz ile birlikte gittik, iyiki de gitmisim cünkü son günler artik yorgunluk stres derken iyice gerilmistim bütün evleneceklere tavsiyem mutlaka ama mutlaka evlenmeden önce hamama gidin :) inanilmaz rahatliyor. Ankara da yasayanlar icin Hamamönünde bulunan tarihi Karacabey hamamini tavsiye ediyorum hem fiyatlari uygun hem de hizmeti güzel hemde tarihi :). Daha detayli bilgi icin Hamamin internet sayfasini www.tarihikaracabeyhamami.com paylasiyorum. Gittikten sonra annemle simdiye kadar niye hic gitmedik dedik en yakin zaman da bir gün yine gitmek istiyorum hepiniz sevgiyle kalin Prenseslerim.  




Gelin Hamami diyince aklim da hep Adile Nasitin bu sahnesi aklima gelir :) paylasmadan edemedim yüz kere izlesem de yine izledigim Türk filmlerini seviyorum :)

13 Nisan 2015 Pazartesi

Kinagecem ♥

Sonunda bir Hint gelini olan ben :). Hayallerim gercek oldu bazen halen inanamiyorum aradan 8 ay gecti. Kinagecesi insanin hayatinda en duygusal anlarindan birisi Allah herkese ömürlük asklar nasip edip bu güzel duyguyu yasatsin. Bir zamanlar kinagecem olursa Hintkiyafeti giymek istedigimi söyleyen ben simdi bu paylasimi yapiyorum iste bu da Nurdan & Serkan Bollywood sahnesi olsun :), iste kinagecemden kareler sevgiyle kalin ♥ .








Kinagecemin Detaylari

Merhabalar herkese mutlu bir hafta diliyorum. Kinagecem ve dügünum ile ilgilii detaylari uzun süredir paylasmak istiyordum kismet bugüneymis. Öncellikle kina gecem ile baslamak istiyorum kinagecem de tabiki hep istedigim gibi bir Hint gelini oldum kiyafetim fusya renginde oldugu icin konsepte fusya oldu neredeyse herseyi kendim hazirladim acaip yorucu ve zevkliydi :), nereden basladim derseniz öncellikle kina kiyafeti aradim mutlaka bir Hint gelini olmak istiyordum beni takip eden bilir Hint filmlerini ne kadar sevdigimi ve Hint kiyafetlerine bayildigimi :). Hint kiyafetimi umdugum dan daha kisa bir süre icin de annem le bulduktan sonra, ve rengi de fusya olunca diger hazirliklara basladim kinagecem icin kina davetiyeleri siparisi verdim instagram da takip ettigim mahinev den tabi oda fusya renginde oldu ve cok tatli oldu :), ayrica hosgeldiniz panosuda yaptirdim. Kina gecesi mekanim yine nisanim oldugu mekan oldu, Kinagecesi icin bir bayan DJ ayalardim. Kina yakilmadan önce kirmizi bir abiye giydim bu abiyeyi bulmak umdugum dan zor oldu Hint kiyafetimi bu kadar aramadim, zor olan ayrica Hint kiyafetim icin olmazsa olmaz Hint takisi oldu tabiki alnima takilan küpesi ve kolye ile fusya ya uyan güzel bir sey bulmak Ankara da imkansiz di, bulduklarim hep cok pahali hem de istedigim gibi degildi, sonra isyerin de internte gezerken ebay da buldum sagolsun enistem Almanya dan siparis etti ve yazin getirdiler takilar tam istedigim gibi oldu ve Hindistan dan geldi :). Simdi diger detaylari icin resimlere bakalim :) 


Kina davetiyem :) 


tefleri kendim hazirladim Ankara samanpazarinin yukarisinda bir yerden cok uygun fiyata aldim bir sürü kuldele bagladim hersey fusya oldugu icin kina taclarini fusya istedim, hic bir yerden fusya rengin de kina taclari bulamadim o yüzden siparis verdim yine mahinev den 



Ablam bu cerceveyi Almanya dan getirdi böyle bir sey de mutlaka istiyordum cok güzel resimler cekindik cerceve ile :) 

  

Kina gecesinde misafirlere hediye icin böyle minik aynali kutular aldik, annem Istanbul dan yaklasik 200 tane aldi mutlaka ise yarayan ve güzel bir hatira olsun istedim ayrica Hint konseptine de uydugunu düsündüm kutularina icine minik kinalari koydum hepsini kendi ellerimle yaptim :) 


Kutularin arkasina yine kendim hazirladigim ve bastirdigim bu yapiskanlari yapistirdim


ve son hali bu sekilde :) 



Kina hediyesi olarak ayrica arkadaslarimla yine kendi ellerimle kina ojeleri hazirladim üzerine de Nurdan evleniyor yaziyor olsun istedim :) 


Tabiki darisi basina listesi olmazsa olmaz isimlerin hepsi gelin ayakkabima yazildi :) 


Misafirleri karsilamak icin böyle sekerler hazirladim 


Sagolsun ablam ellerime hint kinasi yapti :) 


Ve kina tepsisini bu sekildeydi su an tepsimi evimde kullaniyorum :) keske mumlar sari olmasaydi neyse :) 


Mekanin masalarini ve sandalyelerini yine fusya tüllerle mumlarla süsledik ayrica masalarin üzerine yine ayni konsepte Nurdan in Kinagecesine Hosgeldiniz yazili olan kartlari koydum ve Kina geceme Hosgeldiniz panomu kapiya astik


Hint Gelini olur da Hint müzigi olmaz mi en yakin arkadaslarim la yine onlara da sari seklin de kumaslar sararak kina yakildiktan sonra bu sarkiyla dans ettik cok cok eglendim hic durmadan oynadim simdi keske yine o günü yasasam diyorum :). Evlenecek olanlara tavsiyem hazirlikla erken baslayin ve icinizde ne varsa onu yasayin sonra pisman olmamak icin bir kere yasiyor insan bu günleri sonrasinda keskeler olmasin ve en önemlisi siz kendi kinagecesinizde eglenin :).

Sevgiyle kalin ♥ 

11 Nisan 2015 Cumartesi

Queen

Merhabalar herkese mutlu haftasonlari uzun süre sonra yine yeni Hind filmleri aldim ve hepsini sirasiyla izleyecegim, simdi en son izledigim filmi paylasmak istiyorum cok severek izledim ben Queen i konusu tam evlenmek üzereyken nisanlisi tarafindan terk edilen ve balayina tek basina giden bir kizin hikayesi balayinda bir cok yeni arkadas edinen Rani ülkesine döndükten sonra nisanlisina tessekkür eder, cünku bu yolculuk sirasinda aslinda nisanlisiyla evlenmis olsaydi mutlu olamayacagini anlar. 









7 Nisan 2015 Salı

Yine Yeniden Almanya

Herkese iyi aksamlar esim su an survivor izlerken bende bloguma yeni bir post ekleyeyim dedim :) umarim begenirsiniz hepinize mutlu aksamlar hadi biraz Almanya yi gezelim...


Almanya ya vardigimiz ertesi gün ablam annem ve babam la yürüyüse ciktik..Almanyayi özledigimi fark ederek yine beraber olmaktan cok mutluydum :) 


yine ablamla bir aksam üstü yürüyüsü... günes batisini cok seviyorum...


Burasi da benim cocuklugumun gectigi sokak ah ne anilar var burada ne oyunlar oynadik bu sokak ta ne güzel cocuklugumuz vardi bizim sokaklar da oynarak gecirdigimiz simdi düsünüyorum da Türkiye de cocugumu sokakta oynarak büyütemem korkarim herhalde... sansli cocuklardik biz..


Almanya da bir firin sabah mis gibi kücük ekmekler aliyordum yani Almanca da brötchen :) 


Atlar ne güzel degil mi ? 


Evde eski pempe mantomu buldum yine cok severek giydim :) 


Meger Almanya da neler varmis neler tabi cogu simdi Türkiye evime geldi eskiden alinan fincanlar tabaklar ablam la paylastik bir de ben o kadar mutluydum ki cünkü eskiden alinan ve kalan hersey benim icin cok degerli ve ne derler vintage :) 


Annemle manti actik evde evde yapilan manti gibisi yok gercekten 



Cok tatli bir magaza buldum 


Özlenen cikolatalar yenildi


Käsekuchen ve capuccino ve eski bir arkadasimla muhabbet Almanya nin pastalari bir baska güzel 



pastayi ablam yapmisti simdi olsa da yesek..


Almanya da Pakistanli bir arkadasimla frauenflohmarkt a eski elbiselerimiz filan sattik, frauenflohmarkt ne derseniz bitpazari oluyor ama bu pazar da sadece kadinlar satis yapiyor bütün kadinlar eski elbiselerini eski takilarini veya kullanmadigi esyalarini satiyor gercekten cok eglenceliydi hem satis yaptik hem de muhabbet ettik ve sadece kiz kiza :) 


Ve geri dönüs.. kartonlar da eskiden alinan fincanlar tabaklar vardi hepsini evime getirebildigim icin cok mutlu oldum yüküm fazlaydi ama hal ettim esime kavusacagim icin mutluydum ama icimde de hüzün vardi insanin bir tarafi uzakta olunca hep bir eksiklik hissediyor...

Hoscakal Almanya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...