28 Kasım 2014 Cuma

Cuma Mutluluktur

İş yerinde günlük Türk kahvemi yudumlarken akşamın olmasını bekliyorum aklım evimde... temizlik ütü ve daha sonrasın da keyif yapmak istiyorum. Cuma olduğu için çok mutluyum tüm haftanın yorgunluğu üzerimde hafta sonu güzel bir film izlemek istiyorum acaba tavsiyeleriniz var mı ? sizler ne yapacaksınız hafta sonu acaba bir an önce akşam olsun hepimize :) sevgiler ve mutlu hafta sonları Prensesler. 


26 Kasım 2014 Çarşamba

Hayaller

Merhabalar hepinize bugün içim kıpır kıpır bilmiyorum neden. Kararımı vermiş sayılırım yeni yeni  başka hayallerim var bu aralar olur mu olmaz mi bilmem ama, önce hayal kurmalı insan şu an iş yerindeyim yeni yıl için bir kaç planım var mesela bir kaç gün eşimle Kapadokya ya gitmek istiyorum o masalsı şehre.. bir de Ankara ya yakın olan Amasra ya işte böyle bunları düşünce bile mutlu oluyorum. Sevmekten, gülümsemekten ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin.


25 Kasım 2014 Salı

Bu Odalarda Keyif Yapmalı

sıcak bir kahve ve bu odalarda kitap okumalı şimdi.. ne dersiniz karlı bir Ankara gününden hepinize mutlu bir gün diliyorum ve sizi bu tatlı odalarla baş başa bırakıyorum.











23 Kasım 2014 Pazar

Schindler'in Listesi

Uzun zamandır Schindlerin listesi filmini izlemek istiyordum. Sonunda izleme fırsatı bulabildim izlediğim en etkileyici filmler arasında yerini aldı. İnsanların yaşadıkları gerçekten çok kötü insan haline şükrediyor. Neler neler yaşanmış filmin anlatımı çok gerçekçi özellikle filmin son sahnesi beni benden aldı. Filmi şiddetle tavsiye ediyorum. Hepinize mutlu ve huzurlu bir pazar günü Prensesler.

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.


''BİR İNSANIN HAYATINI KURTARAN ASLINDA TÜM DÜNYAYI KURTARIR''


Daha fazla insanı kurtarabilirdim. Bu araba. Satsam, Goeth bu arabayı alırdı. Arabayı neden satmadım ki? On kişi ederdi. On kişi. On kişi daha. Bu iğne, iki kişi. Bu altın. İki kişi. Buna karşılık bana iki kişi verirdi. En azından bir. Bana bir kişi verirdi, bir kişi daha. Bir insan daha. Bir insan, Stern. Bunun için… Daha fazlasını kurtarabilirdim. Kurtarmadım ! Kurtarmadım !

21 Kasım 2014 Cuma

Kararsızlık Zor İş

Bu aralar yeni kararlar vermek üzereyim hayatımla ilgili bu yıl oldukça telaşlı geçti düğün hazırlıklar düğün derken şimdi 4 aylık evliyim bile. Şimdi vereceğim kararla ilgili kafam o kadar karışık kı, çok stresli bir işim olduğu için iş yerinden ayrılmak istiyorum, daha sonrasında uzun süre Almanya ya gidemedim Almanya ya giriş çıkış yapmak istiyorum. Tabı bu karar vermekten biraz korkuyorum acaba işsiz kaldığımda asosyal olur muyum acaba pişman olur muyum falan filan her kafadan bir ses çıkıyor pişman olursun gibi ne yapacaksın evde gibi bense sadece biraz kafamı dinlemek istiyorum hayatın güzel şeylerine vakit ayırmak istiyorum mesela kitap okumak istiyorum bol bol evimde cama karşı, işte böyle Blog arkadaşlarım karar vermek gerçekten zor ama içimde de bir sürü hiç bir şey yapmamak var... Hepinize mutlu bir Cuma diliyorum.

9 Kasım 2014 Pazar

Ben Malala

Bugün pazar ve ben çalışıyorum :( , uzun zamandır kitap okumaya vaktim olmuyordu, nişanlandıktan sonra düğün telaşı hazırlıklar derken, ancak yeni vakit vakit bulabiliyorum. Bir Blog arkadaşımdan gördüm bu kitabi ve bende bu tarz kitaplar sevdiğim için aldım, uzun zamandır kitap okumadığım için nasıl heyecanla mutlulukla okudum bilemezsiniz. Malala çok etkileyici bir kitap, ne zorluklar altında eğitim için mücadele eden güçlü bir kız, ve o şartları okuduğum da halime şükrettim. Ben Malala yı herkesin okumasını tavsiye ediyorum, çok sürükleyici, çok kısa bir süre de bitirdim. Sevgiyle kalın.



“Malala kim?” diye sordu silahlı adam.
Malala benim, bu da benim hikâyem.
Haksızlığa maruz kalan ve sonra da susturulan bütün kızlar…
Sesimizi birlikte duyuracağız!
Taliban kuvvetleri Pakistanın Svat Vadisini kontrol altına aldığında, küçük bir kız hiç korkmadan düşüncelerini dile getirdi. Malala Yusufzay susturulmayı reddederek eğitim hakkı için mücadeleye girişti.
9 Ekim 2012 Salı günü, on beş yaşındayken, neredeyse bunu canıyla ödüyordu. Okul servisiyle eve dönerken, yakın mesafeden açılan bir ateşle başından vurulmuştu.
Malalanın mucizevi şekilde hayatta kalıp iyileşmesi, onu Kuzey Pakistandaki ücra bir vadiden New Yorktaki Birleşmiş Milletler binasının koridorlarına uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkardı. Malala on altı yaşında, barışçıl protesto eylemlerinin dünya çapında sembolü ve Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen en genç isim oldu.
BEN, MALALA tek bir insanın sesinin bile dünyaya değişim yönünde ne kadar büyük bir ilham verebileceğini kanıtlıyor.

7 Kasım 2014 Cuma

Masal Gibi Bir Haftasonu

Yaşasın bugün yine cuma, haftasonu neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama, bazen evimde kendimi bir masalda gibi hissediyorum. Bu akşam evim de güzel yemek daha sonrasında mumlar ve güzel bir film ile haftasonuna merhaba diyeceğim. Hepinize kendi masalınızda mutlu ve huzurlu bir haftasonu diliyorum Prenseslerim.  




4 Kasım 2014 Salı

Babyshower İçin Masa Dekorasyon Fikirleri

Evlenmeden önce dügün ile ilgili bir şeyler paylaşmayı çok seviyordum bloğumda, şimdi ise babyshower ile ilgili şeylerı araştırıp bakmak hoşuma gidiyor, şu an bir bebek beklemesemde bir gün inşahllah allah nasip ederse aklımda fikir olsun diye bir kenarda kalsın istiyorum. Umarım sizde bloğumda beğendiğim sevdiğim şeyleri paylaşmamı beğeniyorsunuzdur. İlham olması için size bir kaç babyshower masa dekorosyonu görseller paylaşyorum sevgiyle kalın Prenseslerim.



 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


 

3 Kasım 2014 Pazartesi

Birleşen Gönüller

Dün aksam gittiğimiz Birleşen Gönüller filmi ben çok beğendim, uzun zamandır sinemada bu tarz bir film izlememiştim. Tüm salon doluydu, çok duygusal olan güzel bir film aynı zamanda gerçek bir hikayeden alınmış. Eğer sinemada ne izlesek diyorsanız bu filmi ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Sabrı, aşkı ve vefayı anlatan güzel bir film. Sevgiyle kalın.




1940’lı yıllarda Sovyet Rusya’sı… 2. dünya savaşında Doğu cephesi alev alev yanmaktadır. Naziler ve Kızıl Ordu arasındaki bu ateş, bembeyaz bir sevdayı da yakmak üzeredir. Kuzey Kafkasya Türklerinden Niyaz ve Cennet daha çiçeği burnunda evliyken savaşın sert darbesiyle ayrılmak zorunda kalırlar. Nazi işgali hızla köylerine kadar gelir. Cennet ve bütün köy zorunlu işçiler olarak Almanya’ya, çalışma kamplarına gönderilir.
Bir fırsatını bulup kaçmaya çalışırlar. Askerlerin dalgın olduğu bir anda kurtuluşa atlamak istediklerinde en büyük ayrılıkları da başlamış olacaktır. Niyaz trenden atlayıp giderken Cennet ise kıskıvrak yakalanır. Cennet trende doğurduğu yavrusu Bedel’le birlikte dayanmaya çalışır hayata… Açlık, sefalet ve en kötüsü de ölüp ölmediğini bilmediği kocasını geride bırakma duygusu…  Ne vatanına geri dönebilir ne de Niyaz’ından bir daha haber alabilir. O aşkı ve sabrıyla yine de bekler…
Ve tarihler 1990’lara dayandığında, onlar gibi sevdalı bir çift de Türkiye’den Kazakistan’a doğru yola çıkmıştır. Yunus ve Dilek… Onların sevdası ise bambaşkadır. İnsanlara ışık götürmek, kalpleri ilimle aydınlatabilmektir amaçları. Yunus o çorak topraklarda bir okul inşa etmek üzere yola çıkmıştır.
Yunus’un kurmaya çalıştığı okul, belki de Niyaz ve Cennet’in bitmek bilmeyen sevdasıyla gerçek olmuştur. Ve Dilek o sevdanın, o davanın haklılığını anlamıştır. Önemli olan sabır, tevekkül ve yola düşmek için bir adımdır. Gerisi kaderin getirdiklerinden ibarettir.
Bu, bir yolculuğun hikâyesidir… Fedakar yolcuların hikâyesi… Bir Vefa hikayesi….











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...